"Мы же не терпилы": комбриг "ДНР" поведал, как воевал против украинцев

Евгений Иванов рассказал о том, как воевал против Украины / Reuters

Один из боевиков Донбасса признался, что его батальон подчинялся Захарченко.

Війна на Донбасі - в ЗМІ з'явилася інформація про те, що командиром штурмового батальйону так званої республіканської гвардії "ДНР", яка воювала проти України на Донбасі, був російський військовий Євген Іванов з позивним Спис.

Про це розповіли самі пропагандисти з ІА Новоросія, які записали інтерв'ю з терористом. Відомо, що росіянин також воював у Чечні.

"У Донецьк прийшов вбивати українців з Росії в травні 2014 року", – зазначив український журналіст і блогер Денис Казанський.

Сам полковник "ДНР" Іванов розповів пропагандистам, що у війні на сході України вважає себе "добровольцем".

Читати такожУкраїна і окупований Донбас віддаляються одне від одного до точки неповернення

"Я – доброволець. Я поїхав туди добровільно, не за гроші воювати", – заявив він, стверджуючи, що приїхав на Донбас після подій в Одесі.

"Події в Одесі глибоко шокували. Як так? Росіян б'ють. Я не зміг сидіти на місці. Коли вбивають росіян, а Бандера стає героєм, то такі товариші нам зовсім не товариші", – вибухнув пропагандою російський найманець.

В інтерв'ю він також розповів про "військову еліту" "ДНР" – так звану республіканську гвардію – і про те, що підкорявся його батальйон безпосередньо ватажкові "республіки" Олександру Захарченку.

Іванова прозвали "бунтівним комбатом", заявили пропагандисти. На питання про причини такого прізвиська він відповів:

"Було таке. Доводилося іноді. Ну ми ж не "терпіли" – постійно сидіти в окопах. Коли мені кажуть: "Посидь, почекай". Коли я бачу, що противник зміцнюється і, як вони називають, переходить в "повзучий наступ", тим самим постійно просувається вперед, скорочуючи відстань. Скорочувати відстань понад 400 метрів, а як я потім буду працювати по противнику? Була загроза потрапляння батальйону в оперативне оточення".

Як раніше писав Главред, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що принципова позиція української сторони – відмова від переговорів з представниками самопроголошених республік на Донбасі.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты