Зеленский объяснил, зачем Россия стягивает армию к границам Украины

Владимир Зеленский / Фото Reuters

Если бы РФ действительно хотела вторгнуться, ее войска "могли бы постараться чуть больше, чтобы сохранить некий элемент неожиданности", считает президент.

Збільшення російських військ на українському кордоні є спробою Росії залякати Захід. При цьому РФ не планує повномасштабне вторгнення.

Таку думку озвучив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю TIME.

"Вони хочуть, щоби ми боялися. Вони хочуть, щоби Захід боявся - сили Росії, її могутності. Тут немає великого секрету", - сказав він.

За його словами, якби Росія дійсно мала намір вторгнутися, її війська "могли б постаратися трохи більше" (як це було під час вторгнення в Україну в 2014 році), щоби зберегти якийсь елемент несподіванки".

"Росіяни вчинили навпаки. Вони поширили кадри свого військового накопичення в соціальних мережах. Вони відправили військові кораблі, щоби погрожувати Україні з моря, і зібрали на кордоні десятки тисяч військовослужбовців – більше, ніж після анексії Криму Росією сім років тому", - сказав Зеленський.

Читати такожЗеленський звернувся до Байдена через агресію Росії на ДонбасіНа думку глави держави, Росія попередила США, що підтримка України може перейти в ширшу війну.

"Ми не стверджуємо, що буде справжня ескалація. Можливо, це просто ні в чиїх інтересах", - додав президент України.

Як повідомляв Главред, 11 квітня прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що Україна не планує наступ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Агресія Росії проти України - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты