Журналисты в Беларуси массово увольняются на фоне ситуации в стране

В Беларуси продолжаются протесты против режима Лукашенко / Радио Свобода

Работники государственных СМИ Беларуси не согласны с насилием против активистов.

У Білорусі йде хвиля заяв про звільнення журналістів, які працюють на державних телеканалах і медіаресурсах. Їх рішення продиктоване незгодою з позицією влади з приводу застосування фізичного насильства по відношенню до протестуючих.

Про це повідомляє білоруське видання Tut.by.

У матеріалі йдеться про те, що про своє звільнення розповіли ведучий Агентства телевізійних новин Білорусі Сергій Козлович, ведуча ранкового шоу на каналі Білорусь 1 Вера Каретникова, а також журналісти Євген Перлин і Ольга Богатиревіч, що працювали на ОНТ.

Крім того, в список тих, хто залишає білоруські медіа за власним бажанням, увійшли ведуча СТВ Тетяна Бородкіна, працівники Першого каналу білоруського радіо Тетяна Філіпченко і Олександр Шустер, ведучий Білорусь 1 Андрій Макаенко, радіоведуча Ольга Бельмач, ведучий ОНТ Дмитро Кохно, кореспондент Белта Павло Горбач і журналіст БТ Олександр Лучонок. Читати також"Концтабір, катують людей": у Мережі з'явилася розповідь про розправи силовиків над протестуючими у Білорусі

Також відомо, що залишив телебачення Володимир Бурко - ведучий популярної в країні військової програми Арсенал.

Нагадаємо, 13 серпня у Білорусі низка стратегічно важливих підприємств проводить страйк проти чергового терміну президентства Олександра Лукашенка. Бойкотує результати ЦВК і Білоруська державна філармонія.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты