Блокада достройки Северного потока-2: в США объявили о новом ударе

США введут санкции против трубоукладчика Фортуна и компании KVT-RUS / Reuters

В США надеются, что Германия изменит свое отношение к проекту СП-2.

Американський уряд готується впровадити санкції проти російського трубоукладача Фортуна і російської компанії KVT-RUS через їх участь у будівництві газопроводу Північний потік-2. Вашингтон вже повідомив Берлін про підготовку свого рішення.

Як повідомляє німецька газета Handelsblat, санкції проти судна Фортуна і компанії KVT-RUS, задіяних в процесі добудови Північного потоку-2, можуть впровадити вже у вівторок, 19 січня.

"Ми продовжимо робити всі необхідні і належні кроки, щоб не допустити будівництва Північного потоку-2", - сказав представник американського посольства.

У Вашингтоні висловили надію, що Німеччина змінить своє ставлення до газопроводу СП-2, який ставить під загрозу фундаментальні інтереси Штатів і Європи у сфері національної безпеки.Читати такожЗупинка санкцій проти Північного потоку-2: у Байдена запропонували Німеччині угоду

Згідно з інформацією Reuters, офіційний Вашингтон вже повідомив Німеччину про намір впровадити нові обмеження. У Берліні вже заявили, що з жалем прийняли заяву американців.

Північний потік-2 новини

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты