Эксперт объяснил, почему избрание Байдена уничтожит режим Путина

Путин недоволен президентскими рейтингами в США - журналист / Reuters

Байден еще не выиграл выборы президента США, а экономика России уже столкнулась со сложностями, уверяет Иван Яковина.

У Кремлі розчаровані публікацією нових президентських рейтингів у США, які вказують на можливу поразку Дональда Трампа на майбутніх виборах глави держави. Економіка Росії безпосередньо залежить від результатів американського виборчого процесу. Правлячий режим Росії може серйозно постраждати в разі перемоги Джо Байдена.

Про це заявив журналіст Іван Яковина у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, після того як стало відомо про захворювання Трампа на Covid-19, шанси Байдена на перемогу в американських виборах різко злетіли на 10% - до 67%. Така ситуація явно не йде на користь Росії.

"Особливо прикро зараз російському керівництву і особисто Путіну, які вклали чимало грошей і зусиль у перемогу свого протеже, тобто Трампа. Він ще не програв, а російська економіка вже відчуває складнощі", - зазначив журналіст.

Яковина акцентував увагу на спостереженнях Bloomberg, згідно з якими економіка Росії зараз залежить не від вартості енергоносіїв, а від президентських рейтингів у Америці. Якщо Трамп програє, а Байден – переможе, російський правлячий режим може припинити своє існування.Читати такожУ Путіна бояться поразки Трампа і готуються до нового конфлікту з США - Bloomberg

"Агентство Bloomberg відзначило особливість поведінки російського рубля. Раніше коливання російської валюти залежали від коливання ціни на нафту. Але останнім часом курс російської валюти багато в чому залежить від шансів Байдена на перемогу на виборах. Зараз навіть сам Путін розуміє, що обрання Байдена на пост президента США означає швидку загибель режиму самого Путіна", - підкреслив Іван Яковина.

Вибори президента США

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты