В оппозиции Беларуси объяснили, почему увольняются силовики Лукашенко

Силовики увольняются из-за публикации их личных данных/ Вадим Замировский, TUT.BY

По словам Юрия Губаревича, правоохранители, которые остаются на службе, могут перейти на сторону оппозиции.

У Білорусі сотні силовиків в останні два місяці залишають свою роботу. Причиною тому є оприлюднення їхніх особистих даних, внаслідок чого вони змушені йти зі служби. Силовики, які продовжують працювати на режим Лукашенка, через таку атмосферу можуть перейти на бік опозиції.

Про це розповів учасник Координаційної ради Білорусі Юрій Губаревич в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, після того як особисті дані правоохоронців, які брали участь у розгоні протестувальників, потрапили в публічний доступ, їх стали впізнавати. В результаті цього деякі силовики пішли зі своєї роботи.

"Люди знають, хто з сусідів або знайомих бере участь у силовому розгоні протестувальників. Це, звичайно, не може не чинити тиск, і зараз відомо про сотні заяв про звільнення зі служби. Кілька сотень таких випадків є, і вони публічно заявляють про мотиви свого звільнення", - зазначив Губаревич.

Також він додав, що зараз у Білорусі склалася така ситуація, що навіть ті представники силових структур, які продовжують виконувати свою роботу, можуть перейти на бік опозиції.Читати такожУ Білорусі айтішники "знімуть маски" з ОМОНу: силовикам поставили ультиматум

"Так не можуть поводитися люди, впевнені, що вони виконують закон. Звичайно, є велика кількість людей, які виконують накази Лукашенка. Але є процес, він запущений", - підкреслив Губаревич.

Ситуація у Білорусі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты