В Польше создают музей жертв волынской резни и институт правды

В Польше создадут музей жертв волынской резни / Фото: flickr.com/wlodi

В Варшаве представили концепцию двух организаций.

У Польщі вирішили створити Інститут правди і музей жертв волинської різанини. Заклад буде знаходитися в польському місті Хелм.

Як повідомляє Radio Lublin, створення організації анонсував віце-прем'єр-міністр Польщі Яцек Сасін.

«Єврейська нація змогла вшанувати пам'ять жертв геноциду та створити Інститут Яд Вашем, і ми також зобов'язані такою пам'яттю загиблим полякам та всім, хто постраждав на Волині. Це надзвичайно важлива історична ініціатива, яка відновить пам'ять про геноцид і його жертви. Тут вшанували пам'ять тільки тих українців, які в той час врятували життя своїм сусідам або польським членам їх сімей. Це ініціатива XXI століття, яка зробить Хелм центром історичної пам'яті про прикордонні райони Польщі», — сказав віце-прем'єр.

Читати такожІсторик пояснив, навіщо Путін звинувачує Польщу у початку Другої світової війниПри цьому глава польської партії Право і справедливість Ярослав Качинський сказав 11 липня під час відвідування варшавського пам'ятника жертвам Волинської трагедії, що трагедія, котра сталася на Волині у 1940-х рр., є геноцидом. У той же час він згадав про українців, які в часи Волинської трагедії допомагали полякам і рятували їх.

Як раніше повідомлялося, у польському селі Погожице Малопольського воєводства був здійснений підпал хостелу, в якому жили 12 осіб, троє з них – українці. Ліквідували вогонь до ранку суботи.

Нагадаємо, уряд Польщі назвав останню статтю президента Росії Володимира Путіна про Другу світову війну маніпулюванням історією для ослаблення Заходу.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты