В России за призывы вернуть Украине Крым будут карать рублем

Путин одобрил наказание за "отчуждение" территорий России / Reuters

Уголовный кодекс России дополняется новой статьей - «Нарушение территориальной целостности». Наказание по ней — от шести до десяти лет лишения свободы.

Глава Кремля Володимир Путін підписав закони, що передбачають позбавлення волі за "відчуження" російських територій і адміністративну відповідальність за заклики до цього.

Тепер Кримінальний кодекс Росії доповнюється новою статтею - "Порушення територіальної цілісності". Покарання за нею - від шести до десяти років позбавлення волі. Дія даної статті не поширюватиметься на делімітацію, демаркацію і редемаркацію кордонів Росії з суміжними державами, сказано в документі, опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Адміністративна відповідальність передбачатиме штрафи. Якщо заклик до "відчуження" російських територій був озвучений вперше, то він складе від 30 тисяч до 60 тисяч рублів для громадян, від 60 тисяч до 100 тисяч рублів — для посадових осіб і від 200 тисяч до 300 тисяч рублів — для юридичних.

Також Путін підписав закони, що встановлюють пріоритет Конституції над міжнародними угодами. Згідно з ними, зокрема, "не допускається застосування правил міжнародних договорів Російської Федерації в їх тлумаченні, що суперечить Конституції Російської Федерації".

Території Росії - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты