Активист из Беларуси рассказал, как Тихановскую заставили записать обращение к оппозиции

Тихановская вынужденно стала кандидатом на пост президента Беларуси - активист / twitter.com/naviny

Светлана Тихановская никогда не была лидером белорусской оппозиции, утверждает активист из Беларуси.

Кандидата в президенти Білорусі Світлану Тихановську утримували в будівлі білоруського Центрвиборчкому, звідки були записані її звернення до опозиції. Політик перебувала в складному становищі, оскільки її чоловіка влада відправила до слідчого ізолятору.

Про це розповів учасник протестів проти результатів виборів у Білорусі Олексій М у інтерв'ю виданню Тексти.

За його словами, Тихановська прийшла до ЦВК подати скаргу на результати виборів, після чого опозиціонера утримували в будівлі комісії, де вона була змушена записати відеозвернення до протестуючих. Пізніше її фактично вивезли з території держави. Читати такожОпозиція Білорусі висуне жорстку вимогу Заходу щодо Тихановскої

"Вона пішла подавати скаргу до ЦВК, її фактично там утримували певний час, змусили записати ці звернення, після чого вивезли з країни", - зазначив активіст.

Також він додав, що насправді Світлана Тихановська ніколи не була реальним лідером опозиційних сил - їй довелося йти на вибори, тому що білоруська влада виключила з виборчих перегонів всіх реальних кандидатів на пост президента, в тому числі і її чоловіка.

"Вона перебувала в дуже важкому становищі, оскільки її чоловік був затриманий", - підкреслив представник протестного руху Білорусі.

Нагадаємо, 11 серпня було опубліковано звернення кандидата на пост президента Білорусі Світлани Тихановської, в якому вона закликала активістів зупинити протести проти результатів виборів.Читати такожМасові протести у Білорусі: Тихановська відмовилася від участі у мітингах опозиції

Пізніше вона була змушена залишити територію Білорусі і відправитися до Литви. Білоруські прикордонники показали відео моменту перетину кордону Тихановською.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты