У Лукашенко увольняют 30 "непокорных" дипломатов

В Беларуси уволят 30 дипломатов / УНИАН

Увольняют сотрудников центрального аппарата МИД  и загранучреждений Беларуси при Европейском Союзе, Латвии, Польше, Индии, ОАЭ и других странах.

30 білоруських дипломатів через свою громадянську позицію будуть звільнені найближчими днями з дипломатичної служби Республіки Білорусь. Це додаткові звільнення до звільнення з посад послів Білорусі в Іспанії, Латвії, Словаччині, заявив член президії Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко.

Про це Латушко повідомив у своєму Telegram-каналі.

За його словами, звільняють співробітників центрального апарату МЗС і закордонних установ Білорусі при Європейському Союзі, Латвії, Польщі, Індії, ОАЕ та інших країнах.

"Причини звільнення: розміщення співробітниками в особистих соціальних мережах своєї громадянської позиції щодо незгоди з фальсифікацією виборів і актами насильства щодо мирних демонстрантів з боку співробітників ОМОН, а також через відмову фальсифікувати вибори», - сказав він.

Також він підкреслив, що це фактично «чистки» дипкорпусу Білорусі.

"Після фіаско зовнішньої політики Білорусі настав розвал дипломатичної служби країни. МЗС більше не лояльний до чинної влади", - додав він.

Ситуація в Білорусі - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты