В ЕС разразилась дискуссия из-за планов против России – Bloomberg

Высокопоставленные чиновник ЕС призывают пересмотреть политику блока в отношении России - СМИ / Reuters

Евросоюз может разработать новую стратегию политики в отношении России.

У Євросоюзі деякі високопоставлені чиновники пропонують послабити політику Брюсселя щодо Москви. Таку позицію не підтримують європейські країни, які вважають, що дії Росії не спрямовані на досягнення компромісу. Лідери ЄС готуються до перегляду стратегії наднаціонального об'єднання щодо Росії, повідомляє американське видання Bloomberg.

Згідно з даними журналістів, в понеділок пройшла зустріч глави європейської дипломатії Жозепа Борреля з послом Євросоюзу у Москві Маркусом Едерером і низкою великих чиновників. Зокрема, зазначається, що Едерер заявляв про застарілість політики ЄС щодо Росії, яка прямо сфокусована на питанні конфлікту в Україні. Він порекомендував Брюсселю розробити нову програму дій.

Видання вказує, що незважаючи на відсутність планів ЄС відновити відносини з Росією, перемовини показують наявність серйозних розбіжностей. Наразі Брюссель керується п'ятьма принципами у відносинах з Росією:

У Бореля відмовилися коментувати зміст перемовин з Едерером і підкреслили, що ЄС і надалі має намір протидіяти Росії і співпрацювати з Москвою там, де це необхідно Брюсселю.Читати такожУ ЄС зробили заяву про слова Лаврова і Пєскова про розрив Москви з Брюсселем

Відносини Євросоюзу і Росії

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты