В Москве заявили, что Вашингтон не отказался от ядерной сделки на условиях Путина

В МИД России рассказали, что официально США от ядерной сделки на условиях Путина не отказались / пресс-служба Единой России

Россия готова вместе с США заморозить количество ядерных боезарядов при продлении ДСНВ на год, заявили в МИД РФ.

Москва не отримала офіційної відповіді США на ноту від 16 жовтня, в якій сформульовано висунуту президентом Росії Володимиром Путіним пропозицію продовжити чинний Договір зі стратегічних наступальних озброєнь (ДСНВ - СНО-3) на один рік.

Про це йдеться у заяві МЗС Росії, опублікованій на сайті відомства у вівторок, 20 жовтня.

"Бачили тільки окремі коментарі американських офіційних осіб у соцмережах", - зазначили в російському МЗС.

У дипломатичному відомстві уточнили, що Москва запропонувала продовжити ДСНВ на один рік і готова разом з США зобов'язатися «заморозити» на цей період кількість наявних у сторін ядерних боєзарядів.

"Ця позиція може бути реалізована строго і виключно за умови розуміння, що "заморожування" боєзарядів не супроводжуватиметься жодними додатковими вимогами з боку США", — підкреслила Москва.

Ядерна угода США і Росії - про що йшлося раніше:

Ядерна угода між Росією і США - що важливо знати:

СНО-III (договір між Російською Федерацією і Штатами про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, у тому числі ядерних озброєнь – ред.) був підписаний між президентами Бараком Обамою і Дмитром Медведєвим, але сьогодні Вашингтон вважає його застарілим і не відповідає американським інтересам.

Адміністрація Трампа наполягає на його заміні довгостроковим пактом про контроль над озброєннями, під яким, крім США і Росії, повинен поставити підпис Пекін.

Термін дії нинішнього пакту закінчується в лютому 2021 року. Якщо адміністрація Трампа відмовиться від його продовження, то вперше за десятиліття жодних ядерних обмежень у США і Росії не буде - принаймні на папері.

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты