"Бьют и травят хлоркой": выяснились жуткие подробности о муже Тихановской

Мужа Тихановской держат в карцере / Reuters

Мужа соперницы Александра Лукашенко содержат в карцере в ужасных условиях.

У кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської заявили про масові фальсифікації, а також повідомили, що її чоловік перебуває у карцері.

Про це розповіла довірена особа Тіхановском Зінаїда Михнюк в ефірі каналу Україна 24.

"Я очолюю незалежні профспілки в Брестському регіоні і знаю тільки те, що знає вся Білорусь: що вона (Тіихановська - ред.) пішла в Центральну виборчу комісію подати заявку про те, що вибори ми вважаємо фальсифікованими. Я хочу сказати про Брест, що більшість ділянок підрахували правильно, і всюди Тихановська набрала 60%. А є дільниці, де мають бути повторні вибори. Тому ми вважаємо - ми вийшли мирним протестом за свій голос", - сказала вона.

Михнюк допускає, що відеозвернення із закликом припинити протести Тихановську змусили записати силою.

Читати також"Нехай подумають, на що ми пішли": в Білорусі звільнився керівник пулу журналістів Лукашенко

"Я готувала зустріч Тихановської з виборцями в Брестській області, і у нас були відомості, що проти неї готуються провокації. Я тримала мобільник, а Світлана вибачалася перед присутніми громадянами, яких було близько трьох тисяч. Тому я не виключаю, що були погрози, під дулом пістолета вона говорила те, що говорила. Тому що у неї чоловік у в'язниці, у неї двоє дітей. Наскільки мені відомо, її чоловіка постійно тримають у карцері, постійно б'ють, хлоркою там кожен ден ... Кажуть, що його здоров'я похитнулося, але ми в це не віримо ", - сказала вона.

Нагадаємо, 11 серпня було опубліковано звернення кандидата на посаду президента Білорусі Світлани Тихановської, в якому вона закликала активістів зупинити протести проти результатів виборів.

Пізніше вона була змушена залишити територію Білорусі та відправитися до Литви. Білоруські прикордонники показали відео моменту перетину кордону Тихановською.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты