Выборы в США: вторые дебаты между Трампом и Байденом отменили

22 октября Трамп и Байден встретятся в университете Бельмонт в Нэшвилле / Reuters

Дискуссия о проведении дебатов 15 октября не утихала почти двое суток.

Комісія з президентських дебатів скасувала другі дебати між кандидатами в президенти США - чинним главою Білого дому Дональдом Трампом і його опонентом від демократів Джо Байденом.

Тепер Байден і Трамп зустрінуться на дебатах 22 жовтня в Теннессі. Про це йдеться в заяві Комісії з президентських дебатів (CPD).

Другі дебати мали відбутися 15 жовтня. Дискусія про їхнє проведення не вщухала майже дві доби. У CPD запропонували перенести дебати, які повинні були пройти в Майамі, штат Флорида, у віртуальний формат для безпеки здоров'я всіх їх учасників.

Трамп, який хворіє на коронавірус, відмовився дебатувати з Байденом онлайн. Він заявив, що не хоче "витрачати свій час на віртуальні дебати, і назвав такий формат "смішним".

Вожночас у Байдена погодилися на віртуальний формат, однак, враховуючи категоричність Трампа, пообіцяли запропонувати інший варіант дебатів.

Пізніше у Трампа опублікували одразу три заяви, в яких критикували комісію і висловлювалися за зміну дати других дебатів, відтермінувавши їх на тиждень. Відповідно і третя зустріч кандидатів переносилася б ще на тиждень. У Байдена на це не погодилися, заявивши, що не Трамп складає графік проведення дебатів.

22 жовтня Трамп і Байден зустрінуться в університеті Бельмонт в Нешвіллі, штат Теннессі. Модератором виступить Крістен Велкер з NBC News. Дебати будуть розбиті на шість 15-хвилинних сегментів, теми для яких будуть обрані заздалегідь і оголошені не менше, ніж за тиждень.

Читати такожВибори у США: експерт пояснив, хто з кандидатів кращий для України - Трамп чи Байден

Дебати Трампа і Байдена - що було раніше:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты