Зарплаты украинских металлургов приближаются к зарубежным - Федерация работодателей

Метинвест

Благодаря системе мотивации сотрудников отток специалистов, ищущих работу вне Украины, будет сокращаться.

Провідні металургійні компанії України продовжують підвищувати зарплати своїм працівникам, роблячи їх конкурентними, в масштабах міжнародної галузі, що дозволить зупинити відтік цінних кадрів за кордон.

Однією з таких компаній став "Метінвест", в якому повідомили про те, що з 1 травня будуть підвищені заробітні плати працівникам групи з основними робочими спеціальностями. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Як йдеться в матеріалі, загальне зростання зарплат оцінюється на рівні 20-30%. Відсоток для різних категорій працівників у групі обіцяють підрахувати до кінця квітня.

Як зазначив гендиректор Федерації роботодавців Руслан Іллічов, в галузі середня зарплата сягне понад 20 тисяч гривень.

"... Ці заробітні плати вже будуть близькі до того рівня, як у людей, які виїжджають за кордон. Буде вигідно працювати вдома і працювати на власних підприємствах", – заявив Іллічов.

Крім того, наголошується, що завдяки такій системі мотивації співробітників відтік персоналу минулого року скоротився до 8,5%.

Генеральний директор Федерації роботодавців наголосив, що металургійні компанії збільшенням зарплати утримують людей на своїх виробництвах і стимулюють їх приходити працювати.

Автор: Олег Макаров
Новости сейчасКонтакты