Пандемия Covid-19 - омбудсмен нашла серьезные проблемы на избирательных участках

Омбудсмен нашла серьезные проблемы на избирательных участках / УНИАН

За два дня до выборов уполномоченный Верховной Рады по правам человека Людмила Денисова обнаружила несколько проблем на избирательных участках.

Станом на 23 жовтня нинішнього року жодна виборча дільниця на місцевих виборах в Україні (за два дні до голосування) не забезпечена приладами для температурного скринінгу та дезінфекторами.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова на офіційному брифінгу. Омбудсмен прогнозує - якщо ділянки належним чином не будуть обладнані, то після місцевих виборів кількість хворих на Covid-19 збільшиться в рази.

"На сьогоднішній день жодна ділянка не забезпечена скринінгом і дезінфікуючими розчинами, щоб людина могла ними скористатися, обробити руки", ‒ сказала Денисова.

За словами обмудсмена, на виборчих дільницях запевняють, що вже найближчим часом будуть забезпечені всім необхідним для голосування в умовах пандемії коронавірусу.

"Ми будемо перевіряти 25 жовтня, чи реалізуються карантинні заходи, щоб людина потрапляла на ділянку тільки в масці, щоб, безумовно, був скринінг температурний", — заявила вона.

Місцеві вибори і коронавірус - що було раніше:

Новости сейчасКонтакты