В ЦИК сделали заявление об анонсированном Зеленским опросе на выборах

В ЦИК не знают, как будет реализована инициатива Зеленского / УНИАН

Инициатива Зеленского не связана с избирательным законодательством, утверждает Олег Диденко.

Центральна виборча комісія ставить перед собою завдання ефективно організувати заходи з проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2020 року. Однак Центрвиборчком не займатиметься діяльністю, пов'язаною з опитуванням громадської думки, яке раніше анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це заявив голова ЦВК Олег Діденко, повідомляє пресслужба виборчої комісії.

За його словами, головне завдання Центрвиборчкому - організація виборчого процесу в умовах епідемії коронавірусної інфекції. Питаннями проведення опитування ЦВК займатися не буде.

"ЦВК робить все можливе і неможливе для того, щоб вибори 25 жовтня були організовані на належному рівні навіть у таких непростих умовах, що склалися у зв'язку з пандемією. Вибори пройдуть відповідно до вимог виборчого кодексу, будь-яких дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює", - запевнив Діденко.

Голова ЦВК припустив, що опитування буде реалізоване поза компетенцією українського виборчого законодавства. Аспекти реалізації ініціативи можуть прояснитися незабаром.Читати такожУ Офісі президента розкрили подробиці всенародного опитування від Зеленського

"Видається, що ініціатива президента буде організовуватися не відповідно до виборчого законодавства, а деталі щодо цієї ініціативи, зокрема формату реалізації, думаю, всі ми дізнаємося найближчим часом", - підкреслив Діденко.

Місцеві вибори в Україні-2020

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты