Почему компромисс между властью и ФОПами невозможен

Почему компромисс между властью и ФОПами невозможен

Украинцы не хотят платить налоги, поскольку власть неспособна их сделать справедливыми и эффективными.

Боротьба влади з ФОПами показова в тому плані, що, як і майже завжди в Україні, не праві обидві сторони. ФОПи (і населення, і бізнес в цілому) не хочуть платити податки. Це, очевидно, контрпродуктивна позиція з точки зору держави.

Але, з іншого боку, платити податки - контрпродуктивна позиція з точки зору платника. І це стосується не якихось вигаданих податків типу ПДВ, але навіть ЄСВ.

Пенсійна система несправедлива і неефективна. Якщо ти не належиш до привілейованого стану (чиновник, силовик, суддя), то тобі немає сенсу в ній брати участь. Вигідніше просто відкладати гроші - навіть на депозит в державному Ощадбанку. Точно так само невигідно платити інші податки.

Читати такожРозгін ФОПів може закінчитися для Зеленського РостовомБюджет абсолютно безсовісно розкрадається і, сплачуючи податки, громадянин і бізнес не отримують тих послуг від держави, які вони «оплачують». Вигідніше купувати їх самостійно "на ринку» - лікуватися в приватній клініці, наймати репетиторів дитині, купувати рішення судів і так далі.

Спроба в таких умовах знайти компроміс між неефективною державою і хитрим бізнесом – не що інше як спроба жаби і гадюки підібрати зручну позу. Цікаво, але безглуздо.

Новости сейчасКонтакты