Путем предшественников: почему Зеленский стремительно теряет рейтинг

Зеленский повторяет все ошибки своих предшественников / УНИАН

Становится очевидным, что радикальные изменения, которых ожидала Украина и ради которых она активно голосовала за Зеленского, не происходят.

З того моменту, як різні соціологічні компанії почали міряти рейтинг Зеленського, починаючи з моменту його обрання, тренд йшов тільки на зниження. Причина та сама, як і у всіх інших президентів, бо цей шлях проходять усі без винятку – декларації, обіцянки під час виборів не втілюються, сподівання людей не виправдовуються.

Стає очевидним, що ті радикальні зміни, яких очікувала Україна і заради яких вона активно голосувала за Зеленського, а до нього – за Порошенка, Януковича чи Ющенка, не відбуваються. Тому у часи Януковича проти нього виходив податковий Майдан, який був незадоволений податковою політикою, тепер, при Зеленському – ми бачимо ФОПів. За Януковича поліція била протестувальників, те саме відбувається і зараз. Корупція теж, як і раніше, залишається основною рушійною силою державного апарату.

Читайте такожЗеленський вступив в останню фазу свого президентстваНавіть три базових питання для політики сьогодення – проблема з агресією Росії, постійна економічна криза, яка не дозволяє українцям жити заможно, і справедливий устрій суспільства, – не вирішені і навіть надії на їх вирішення при Зеленському немає.

Усе це призводить до логічного результату – довіра і рейтинг президента падають, а люди починають шукати альтернативу.

Єдина відмінність зараз у тому, що у випадку з попередніми очільниками альтернатива існувала майже від початку, бо це були політики вищої ланки, які конкурували одне з одним. Та сьогодні українці не можуть відповісти, ким можна замінити Зеленського, бо старі політики стали токсичними.

Сергій Гайдай, політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком, спеціально для Главреду

Новости сейчасКонтакты