Ермак ответил на демарш Козака по "нормандскому формату"

Андрей Ермак / РБК-Украина

Украина на переговорах заняла жесткую позицию, подчеркнул глава Офиса президента.

Переговори радників лідерів держав «Нормандського формату» тривають, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Таким чином він прокоментував агентству Інтерфакс-Україна лист заступника глави Адміністрації президента Росії Дмитра Козака про безперспективність подальших переговорів у такому форматі.

За словами Єрмака, переговорний процес по Донбасу непростий, складний, в'язкий, але сьогодні його якісно переформатували, і Україна посіла проактивну і більш жорстку позицію.

"Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи і те, що обставини постійно змінюються.

Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростим є він сьогодні, коли Україна посіла проактивну позицію. І лист пана Козака, на мій погляд, - це радше про тонку дипломатичну гру, коли одна із сторін переговорів хоче посилити свої позиції і перехопити ініціативу", - вважає Єрмак.

Читати такожВ РФ натякнули, що нормандського саміту в серпні не будеВін додав, що говорити про припинення переговорів немає ніякого сенсу: "Робота триває".

Крім того, він звернув увагу на те, що четвертий день тиші на Донбасі є прямим результатом роботи саме Тристоронній контактній групі в Мінську і «Нормандського формату».

Єрмак підкреслив, що українська сторона знаходиться в діалозі і прагне до результату.

"Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, - це нормально, це дипломатія. І це - переговорна психологія. Треба це розуміти і спокійно ставитися до подібних листів та їх інтерпретацій", - зазначив він.

Раніше повідомлялося про лист Козака раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України в якому, зокрема він заявляв, що переговори радників голів держав "Нормандського формату" неефективні.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты