Арестович раскрыл важную для Киева деталь письма Козака по Донбассу

Россия снова предложила прямые переговоры Украина с ОРДЛО - Арестович / УНИАН

Украина не пойдет на сценарий, который пытается запустить Россия, сказал Алексей Арестович.

Лист заступника голови АП РФ Дмитра Козака радникам лідерів нормандського формату не містить сенсаційних пунктів. Росія намагається реалізувати ту ж лінію, що і у 2014 році. Російський парламентер у своєму посланні запропонував прямі перемовини Києва і ОРДЛО, що суперечить Мінським угодам, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 радник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, нічого незвичайного в тексті послання Козака немає. Росія, як і раніше, намагається реалізувати сценарію прямих перемовин України і представників ОРДЛО. Київ не піде на такий крок, який до того ж є порушенням Мінських угод.

"Там (у листі Козака політичним радникам "нормандської четвірки") нічого такого сенсаційного немає. Росія проводить ту ж саму політику, як і у 2014 році. Всі ці "жонглювання словами", наполягання на власній правоті, звинувачення на адресу України, що вона щось не виконує. Все це робиться для одного: щоб Україна вступила в прямі перемовини з "квазідержавними утвореннями. Ми на це не підемо, про що послідовно повідомляємо", - сказав Арестович.

Також він додав, що заява про те, що Київ нібито не представив свою позицію щодо пропозицій Росії до плану щодо Донбасу, є неправдивою. Україна пропонувала обговорити це у ТКГ, проте Москва відмовилася.

"Україна відразу після засідання політичних радників "нормандського формату" (18 березня) запропонувала наступного дня провести позачергове засідання підгрупи з безпеки у ТКГ. Росія відмовилася", - підкреслив Олексій Арестович.

Перемовини щодо Донбасу

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты