Эксперт спрогнозировал политическое землетрясение из-за конфликта Зеленского и КСУ

КСУ может не признать решение Рады по перезагрузке суда - политолог / УНИАН

В политической истории Украины есть прецеденты принятия нестандартных решений, отметил Владимир Фесенко.

Президент Володимир Зеленський намагається здійснити перезавантаження Конституційного суду через Верховну Раду, однак більша частина парламентаріїв може виступити проти такої ініціативи. У державі формуються передумови серйозної політичної та правової кризи.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи конфлікт влади з Конституційним судом після резонансного рішення щодо антикорупційного законодавства.

За його словами, наміри Зеленського звільнити через парламент суддів КСУ можуть не знайти підтримки у Раді і призвести до серйозної кризи.

"По суті, боюся, у нас починається свій землетрус, але політичний. Є ознаки, поки що попередні, непрямі, що у нас може виникнути досить серйозна політико-правова криза", - зазначив Фесенко.

Експерт акцентував увагу на тому, що формально зупинити повноваження Конституційного суду не можна, тому що це рішення не вписується у конституційну систему України. При цьому сам КСУ може не визнати такий хід з боку українського парламенту.Читати такожСуддя КСУ заявив про тиск з Офісу Зеленського і подав у відставку

"Хоча наша історія знає кілька випадків, коли виникали абсолютно нестандартні ситуації і доводилося приймати так звані політико-правові рішення", - додав політолог.

Наразі, вважає експерт, країна фактично приречена на політичну кризу.

"Зараз ситуація безпрецедентна. Є кілька варіантів - або президент знайде 226 голосів у Раді, криза продовжиться, але тоді почнеться процес перезавантаження, або якщо не проголосують цей законопроект, то криза може загостритися", - підкреслив Володимир Фесенко.

Конфлікт КСУ і Зеленського

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты