Комплексный контрудар по агрессору: в Кабмине объявили о новой военной стратегии Украины

Одобренная Кабмином Стратегия военной безопасности учитывает неравенство военных потенциалов Украины и России / УНИАН

Документ учитывает риски военной угрозы Украине со стороны России.

Кабінет міністрів схвалив проект стратегії військової безпеки України, який передбачає комплексний підхід держави до протистояння противнику. Документ, який також враховує ризики військової загрози з боку Росії, очікує затвердження РНБО і підпису президента Володимира Зеленського.

"Всеохоплююча оборона України передбачає застосування усіх форм і способів збройної боротьби з агресором. У тому числі асиметричних та інших дій для оборони держави при дотриманні принципів і норм міжнародного права", - зазначено у повідомленні пресслужби Міноборони. Вказується, що документ розроблено на основі нової стратегії нацбезпеки.

Відзначається, що у новій українській стратегії враховується небезпека військової загрози з боку РФ, а також питання дисбалансу військових потенціалів Києва і Москви.Читати такожЗагроза військового вторгнення Росії: експерт розповів про небезпеку для України

Як підкреслили у міністерстві, наразі документ повинні схвалити у РНБО, після чого Стратегію буде запущено в дію указом президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 14 вересня президент Володимир Зеленський затвердив нову Стратегію національної безпеки України. Згідно з документом, державна політика країни базується на трьох ключових принципах:

Забезпечення розвитку військової сфери для запобігання агресії

Робота над здатністю держави протистояти викликам

Розвиток співпраці з НАТО, ЄС і США

Новости сейчасКонтакты