Резников оценил вероятность внесения "особого статуса" Донбасса в Конституцию

Украина не будет вносить изменения по Донбассу в Конституцию - Резников / УНИАН

Президент Владимир Зеленский рассказал о своей позиции по Донбассу еще 8 декабря прошлого года на саммите в Париже.

Україна не має наміру вносити до Конституції особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Українська влада, як і раніше, вважає, що Мінські угоди потрібно переглядати.

Про це заявив віцепрем'єр, заступник голови ТКГ щодо Донбасу Олексій Резніков під час години запитань депутатів до уряду в Раді.

За його словами, глава держави Володимир Зеленський озвучив аналогічну політичну позицію під час саміту лідерів країн Нормандського формату, який відбувся 8 грудня 2019 року у Парижі. Точка зору Банкової відстоюється і в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі.Читати такожКравчук змусив вибачитися посланця Путіна після різкої заяви про Донбас

"Президент дав чітке розуміння того, що ніяких змін до Конституції України про включення туди якогось особливого статусу не буде, це виключено. Також президент неодноразово говорив, що Мінські угоди вимагають змін. Це позиція, яку ми відстоюємо в Тристоронній контактній групі", - підкреслив Олексій Резніков.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты