"Министр ворует и убивает": нардепы от Голоса захотели отставки главы Минздрава

Александра Устинова из фракции Голос / УНИАН

Нардеп из фракции Голос Александра Устинова объявила о начала сбора подписей за отставку Максима Степанова с поста главы Минздрава.

Нардепи Верховної Ради ІХ скликання з фракції Голос оголосили збір голосів за відставку Максима Степанова з поста очільника Міністерства охорони здоров'я.

З такою заявою у вівторок, 19 травня, виступила нардеп від Голосу Олександра Устінова з трибуни українського парламенту. Вона стверджує, що МОЗ спершу закупив медичні костюми для медиків по 488 гривень штука (за ціною в три рази дорожче звичайної). Більш того, за словами Устинової, в Україну почали привозити закуплені костюми, але не тієї модифікації, яка необхідна в боротьбі з коронавірусом.

На думку нардепа, тим самим МОЗ фактично здійснює "масове вбивство" медиків, а сам міністр Степанов ‒ "краде і вбиває".

"Нам брешуть про дуже страшний злочин. Два дні тому міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого охрестили Максим "Костюмов", нам в черговий раз збрехав. Ви все почули, що до нас приїхали костюми – і їх будуть розвозити по Україн для медиків. Я вчора була на митниці, не приїхали усі костюми. Замість 72 тисяч костюмів приїхало 29. Нам просто брешуть в обличчя в той час, як в Україні кожен день сто медичних працівників інфікуються Covid-19", ‒ заявила Устинова.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі українського телебачення розповів про те, що у відомстві готують підвищення тарифів на медичні послуги для українців. За його словами, така міра необхідна для того, щоб підняти зарплати медиків до ринкового рівня.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты