Украина получит шанс на возвращение Донбасса, но только при одном условии – эксперт

Украина получит шанс на возвращение Донбасса в том случае, если Путин покинет пост президента России - российский публицист / Reuters

Ни один из президентов Украины сейчас не сможет вернуть Донбасс под политический контроль Киева, считает Леонид Радзиховский.

Наразі Росія нічого не може зробити з Донбасом, однак Україна не здатна повернути регіон. Київ отримає шанс на повернення ОРДЛО в тому випадку, якщо Володимир Путін піде з поста президента, а РФ спробує налагодити відносини з Євросоюзом.

Про це заявив російський публіцист Леонід Радзіховський виданню Obozrevatel, коментуючи річницю з дня останньої зустрічі лідерів країн Нормандського формату, яка відбулася 9 грудня 2019 року.

За словами журналіста, Москва наразі не може реалізувати будь-які зміни в політиці щодо Донбасу. При цьому і Київ не може реінтегрувати окремі райони Донецької та Луганської областей.

"Ситуація може змінитися тільки після відходу Путіна, якщо Росія буде намагатися відновити відносини з Євросоюзом. Цей процес не за горами, до речі", - вважає Радзіховський.

Також він додав, що наразі Росія стикається з серйозними внутрішньодержавними проблемами, пов'язаними з пандемією коронавірусної інфекції. Цим пояснюється і відносне затишшя в напрямку Донбасу.Читати такожЗеленський зробив заяву про Росію і назвав умову на шляху до миру на Донбасі

"Дивно було б, якби в цей час Путін міркував про Донбас. Це було б сприйнято як ознака його неадекватності. Тому його байдужість цілком зрозуміла", - підкреслив Леонід Радзіховський.

Війна Росії та України на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты