В Кабмине раскрыли планы по решению Киева об амнистии на Донбассе

Амнистия не распространяется на лиц, причастных к военным преступлениям на Донбассе - Резников / УНИАН

Амнистия на Донбассе не будет применяться к определенной категории лиц.

Мінські домовленості передбачають прийняття Україною законодавства про амністію на Донбасі, однак механізм не буде застосований до осіб, які причетні до авіакатастрофи МН-17 і військових злочинів під час російсько-українського конфлікту на сході країни.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков у четвер, 5 листопада, в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

За його словами, амністія особам, які не скоювали військових злочинів, передбачена після реалізації першого блоку плану України щодо Донбасу, який включає виведення іноземних військ з ОРДЛО, відновлення контролю над кордоном і встановлення громадського порядку. Паралельно має бути запущений процес обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".

"У нашому плані дій ми відразу говоримо, що непереслідування, прощення, можлива амністія і помилування не стосуватимуться осіб, які вчинили військові злочини, що мали відношення до катастрофи MH-17 і злочинів у місцях утримання осіб, таких як, наприклад, в'язниця "Ізоляція", - підкреслив Резніков.Читати такожНовий план України щодо Донбасу: у Києві назвали головну проблему

Конфлікт на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты