Клуб Зинченко Манчестер Сити дисквалифицировали из еврокубков

Игроки Манчестер Сити / Reuters

Гранда английского футбола лишили еврокубков на солидный срок.

Гранд Англійської Прем'єр-ліги Манчестер Сіті був дискваліфікований на два сезони з єврокубків (Ліги Чемпіонів і Ліги Європи).

Відповідне рішення було прийнято Судовою палатою органу фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB) після тривалого розслідування. Манчестер Сіті не зможе виступати в єврокубках в сезонах 2020/2021 і 2021/2022.

Крім того, клуб був оштрафований на 30 млн євро - за порушення фінансового фейр-плея. Манчестер Сіті допустив серйозні порушення правил ліцензування і фінансової звітності, яка подається в УЄФА. Керівництво завищувало спонсорські доходи на своїх рахунках та в інформації про беззбитковість, поданої УЄФА у період з 2012 по 2016 рік.

Однак Манчестер Сіті", який тренує легендарний Хосеп Гвардіола і за який грає українець Олександр Зінченко, може подати апелляцию на рішення CFCB в Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, за даними CIES Football Observatory, Манчестер Сіті став першим клубом, який витратив мільярд євро на поточний склад гравців.


 

Новости сейчасКонтакты