Как смотреть ТВ в хорошем качестве и сколько это стоит

Смотреть телепрограммы можно не только по телевизору/ УНИАН

Главред собрал все способы легального просмотра любимых телепрограмм.

Із початком 2020 року частина глядачів, які не встигли змінити тип сигналу, за допомогою якого отримували доступ до супутникового телебачення, виявила, що відтепер більшість загальнонаціональних каналів є закодованими.

Попри тривалу підготовку до кодування супутника і постійне інформування населення, все ж лише половина абонентів-користувачів супутникового сигналу (а це близько 2 млн домогосподарств) перейшли на новий тип перегляду.

Основною відмінністю після кодування супутника стала зміна технічних параметрів та запуск HD-версій 23 каналів провідних українських медіагруп (1+1, ICTV, «Україна», «Інтер», «Новий канал», «2+2», «ТЕТ» та ін). Змінився формат передачі сигналу, що не дає можливості абонентам дивитися супутникове телебачення, маючи наявне обладнання. Процес кодування включає витрати як для провайдерів, так і для абонентів, і є безповоротним, що й робить перехід абонентів з безкоштовного супутника неминучим. Кодування каналів – довготривала робота, проте саме це сприяє розвитку якісного легального телебачення з платним контентом та є розповсюдженою практикою у більшості країн світу.

На сьогодні закодовано вже понад 40 каналів і ця кількість й надалі зростатиме. У відкритому доступі залишились лише інформаційні, суспільні та регіональні канали.

В багатьох постає логічне запитання – то як тепер дивитись телевізор і де легально шукати улюблені канали?

Є кілька варіантів рішення:

Власники супутникових антен можуть вибрати, до якого із двох офіційних провайдерів супутникового телебачення підключитися: Viasat або ж Xtra TV.

Ціна пакетів послуг залежить від наповнення, тому кожен може обрати відповідну для себе або всієї родини підбірку. Наведемо декілька прикладів підключення оператора ТБ-послуг. Абонплата за послуги офіційного супутникового оператора Viasat варіюється від 99 до 299 грн на місяць. Тюнер з установкою майстра обійдеться вам в 950 грн або 550 грн, якщо підключити самостійно за інструкцією. Плата за перегляд від провайдера Xtra TV коштуватиме від 99 до 209 грн на місяць.

Дивитися телепрограми можна не тільки за допомогою телевізора. Сучасні ОТТ-сервіси дозволяють переглядати безліч додаткового контенту у вигляді бібліотеки серіалів і фільмів, ще й у Full HD-якості. Зупинимося на таких популярних платформах як «Київстар ТБ» та 1+1 video.

1+1 video – платформа онлайн-телебачення, на якій доступний до перегляду контент основних каналів медіагрупи 1+1, а з серпня 2020 року – Paramount Comedy та Kvartal TV. Сервіс містить бібліотеку фільмів, серіалів та шоу, що транслюються на каналах. Окрім цього, на 1+1 video можна дивитися канали в режимі реального часу, обираючи з великого каталогу ТБ-проєктів. Доступ до контенту можливий із 5 різних пристроїв. Вартість підписки варіюється залежно від терміну дії – 1, 3, 12 місяців і починається від 34,99 грн. на місяць.

«Київстар ТБ» – послуга цифрового інтерактивного телебачення та відеобібліотеки з легальним контентом від провідних українських і міжнародних телеканалів та студій. Наразі на платформі є 215 каналів. В межах одного рахунку можливе підключення 3 пристроїв одночасно.

Серед інших популярних ОТТ-сервісів можна виділити: Megogo, Oll.TV, Sweet.TV, Volia TV, DIVAN.TV, OmegaTV, YouTV та інші. Перегляд телевізійного контенту через ці сервіси є одним із найвигідніших варіантів, адже більшість із них вже автоматично налаштовані на вашому Smart TV – звісно, якщо він у вас є. Сплачуючи щомісячну абонентську плату, ви матимете доступ не лише до телеканалів, але й до бібліотеки фільмів, серіалів, мультфільмів тощо в HD та 4К-якості. Разом із традиційним телебаченням є доступ до радіо, подкастів та аудіокниг. Абонентам також доступні опції TV Everywhere, коли можна переглядати контент будь-де, та Multiscreen, коли перегляд контенту можливий одночасно на 3-5 пристроях, включаючи телевізор, планшет, монітор комп’ютера, смартфон тощо.

Середня вартість доступу до одного із сервісів варіюється від 100 грн. Більшість сервісів має опцію пробного періоду, де за 1 грн можна протестувати можливості та меню і зрозуміти, чи варто оформлювати підписку.

Серед інших популярних способів перегляду легального контенту – підключення кабельного телебачення. Суть полягає у тому, що прийом телеканалів здійснюється через кабель, прокладений оператором (провайдером) до вашої оселі. Щоб підключитися до цієї послуги, можна скористатися пропозиціями від провайдерів кабельного телебачення у своєму населеному пункті: Volia, Triolan, Lanet та інші. Наразі середня ціна стандартного пакету, до якого входять основні телеканали, починається від 99 грн.

Також абонент може підключитися до цифрового ефірного телебачення (Т2), де закодовані канали залишаються у відкритому доступі. Т2 – це 32 загальнонаціональних і регіональних телеканали. Для такого підключення необхідні антена і цифровий приймач DVB-Т2.

Детальніше дізнатися про кожен з варіантів підписки та порівняти ціни можна за посиланнями:

Дізнатися про вартість послуги цифрового телебачення Т2 можна в будь-якому інтернет-магазині, так само як і підібрати потрібний тюнер та проконсультуватися щодо його встановлення.

Сервіси онлайн-телебачення (ОТТ):

Новости сейчасКонтакты