Создатели Assassin's Creed поделились концептами отменённой игры в сеттинге киберпанка

Кадр из Blade Runner 2049 / Дени Вильнёв

На концепт-артах можно увидеть футуристический мегаполис.

Студіям нерідко доводиться відмовлятися від роботи над продуктом, в який вони вкладали не тільки час і гроші, але також серця і любов. Найчастіше видавець або самі розробники просто не вірять в успіх гри на ринку, навіть якщо ідея і трейлер сподобалися гравцям.

Днями арт-директор Ubisoft Рафаель Лакост опублікував у себе в Твіттері концепти скасованої гри в сетинґу кіберпанку. Він зазначив, що плани з її розробки були більш як 10 років тому.

Лакост не розповів подробиць скасованої гри, проте судячи з опублікованих зображень, гравців чекав футуристичне місто з яскраво вираженим для кіберпанку контрастом розкоші і бідності а-ля Той, що біжить по лезу.

Якщо врахувати, що концепт вже 10 років, то Лакост працював над грою одночасно з Assassin's Creed: Revelations. Нагадаємо, що остання вийшла у 2011 році та стала свого роду переломною частиною у Всесвіті Assassin's Creed, після якої серія почала сильно змінюватися.

Від себе відзначимо, що жанр кіберпанку є, мабуть, найжаданішим як серед гравців, так і розробників. Раз у раз на просторах Інтернету можна наштовхнутися на концепт-арти скасованих проєктів в сетинґу кіберпанку, яким не судилося втілитися в реальність. Жанру банально не вистачає (ло) одиничного імпульсу, який би струснув запилені архіви та послужив відправною точною для інших студій-розробників. А вже тим більше якби цією відправною точкою стали мастодонти з Ubisoft, які вже не раз задавали напрямок розвитку окремих жанрів і лейтмотивів – навіть якщо їх цінність залишала після себе питання.

Концепт-арты отменённой игры в сеттинге киберпанка от Ubisoft Raphael Lacoste
Концепт-арты отменённой игры в сеттинге киберпанка от Ubisoft Raphael Lacoste
Концепт-арты отменённой игры в сеттинге киберпанка от Ubisoft Raphael Lacoste
Концепт-арты отменённой игры в сеттинге киберпанка от Ubisoft Raphael Lacoste

Нагадаємо, що реліз нового творіння CD Projekt Red в жанрі кіберпанк відбувся в ніч на 10 грудня. Хтось каже, що навіть після 180+ годин в грі, в Cyberpunk 2077 залишається ще повно квестів і контенту для дослідження, а комусь вистачило 22 годин для повного проходження.

Оцінка Cyberpunk 2077 на Metacritic як і раніше досить висока і тримається на позначці в 87 балів зі 100. А ось користувачі ставляться до гри куди прохолодніше. Поточний середній бал ПК-версії – скромні 7,1, Xbox One – 4,5, а на PS4 і зовсім 3,3. Гравців не влаштовує технічний стан на старті: невисока продуктивність, баги та вильоти. Це особливо помітно на консолях минулого покоління.

Раніше розробники випустили великий патч під номером 1.05 – окрім усунення критичних помилок в основних і додаткових місіях, розробники розв'язали проблему процесорів AMD з 4 і 6 ядрами, у яких була заблокована функція багатопоточності. За відгуками користувачів гра дійсно стала працювати краще, і грати тепер набагато приємніше.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты