Украинцы бьют рекорды на YouTube – отчет украинского офиса Google

Статистика украинского YouTube / Google

В украинском сегменте YouTube во время пандемии возникли достаточно уникальные тренды.

Пандемія COVID-19 внесла серйозні корективи чи не в кожну сферу життя людини – від бізнесу до навчання. Проявився і вплив споживання контенту на різних платформах до зміни самого контенту і його трендів.

З такої нагоди український офіс Google підготував цікаву статистику та факти щодо українського сегмента YouTube, які дозволяють оцінити вплив пандемії на розвиток відеохостингу та сучасні тренди.

Статистика і факти:

Що змінив карантин:

Експорт українського контенту на іноземні ринки:

За останні три місяці понад 1 мільярд користувачів по всьому світу дивилися канали українських авторів, а серед найпопулярніших мов (окрім української та російської), на яких ведуть свої канали українські креатори: англійська, іспанська, хінді та арабська.

Серед успішних прикладів YouTube-каналів українських авторів, які створюють контент для глядачів інших країн платформа відзначила такі канали:

5 рекомендацій від Google щодо створення контенту для іноземної аудиторії:

  1. Визначте вашу мету створення контенту для іноземної аудиторії. Дуже важливо на самому початку визначити реальний час, зусилля та ресурси, які будуть необхідні для інтернаціоналізації вашого контенту.;
  2. Відштовх*йтеся від інтересів глядачів з інших країн при створенні відео іншими мовами та коли обираєте тему для відео.;
  3. Використовуйте інструменти YouTube: перекладіть назву та опис відео, додайте субтитри;
  4. Працюйте з закордонними авторами. Колаборація з креаторами інших країн – очевидний спосіб охопити нову аудиторію.;
  5. Експериментуйте та оцінюйте результати, аналізуючи показники каналу. За допомогою YouTube Analytics ви можете оцінювати охоплення аудиторії в різних країнах, порівнювати дохід і аналізувати залученість аудиторії.

Раніше ми повідомляли, що Google утримуватиме податки з українських блогерів на YouTube.

Так, українським відеоблогерам, які не нададуть компанії запитану податкову інформацію, доведеться платити до 24% з усієї суми доходу. Причому мова йде не тільки про рекламні перегляди, а й доходи з YouTube Premium, Super-чату, Super-стікерів і членства на каналах.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты