Знакомство с особняком Леди Димитреску: впечатления от демо Resident Evil 8

Демоверсия Resident Evil 8 для PS5 / Capcom

Игра выходит 7 мая на ПК, PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series с бесплатным апгрейдом между поколениями.

У рамках рекламної кампанії Resident Evil: Village (в просторіччі – Resident Evil 8) видавництво Capcom випустило технічну демонстрацію майбутнього зомбі-екшену – Maiden.

Прямо зараз всі власники консолі PlayStation 5 можуть безкоштовно завантажити її в магазині PlayStation Store. Пізніше цієї весни вона стане доступно і на інших платформах.

Maiden являє собою окрему розповідь, яка абсолютно нічого не означає для сюжету основної гри. Гравцям належить взяти на себе роль безіменної "Діви", яка стала однією з жертв Леді Дімітреску. Битися тут не можна, а ось вирішити кілька класичних для серії RE головоломок доведеться.

Своїх жертв Дімітреску підбирає зі смаком в буквальному сенсі: їй потрібна кров незайманих для приготування особливого вина Sanguis Virgin (дослівно – "кров діви"). Починається демо в тюремній камері, через що настійно рекомендується запускати її як тільки в кімнаті буде темрява, оскільки на екрані буде складно щось розібрати. Скрімерів (від англ. "scream" – крик, він же "лякалка") тут майже немає, але атмосфера витримана як треба. Навіть потрапивши в найчистіші інтер'єри особняка, в повітрі все одно витає напруга.

Технічно гра Capcom працює практично бездоганно. RE8 цілком собі виглядає як гра наступного покоління, якщо врахувати, що на PS5 вона цілиться в 4K 60. Деякі інтер'єри тут настільки реалістичні, що схожі на заготовлені задники.

Справедливості заради, в демо немає відкритих рівнів і поки незрозуміло, яка продуктивність буде у них. Для консольної версії гри вже заявлене трасування променів, але найбільше уваги має дістатися технології об'ємного звуку Tempest Audio на PS5.

Кадр з Resident Evil: Village / Capcom

Власне, приблизно 15 хвилин ви шукаєте ключі для дверей і потаємні ходи, а потім демонстрація стрімко закінчується. У процесі дослідження чутно, як десь капає жижа, героїня зачіпає висять іржаві ланцюги плечима, десь в іншій камері падає труп – ці звуки існують в просторі й ви приблизно можете зрозуміти дальність і місце розташування джерела.

Окремої уваги заслуговує сцена, коли одна з вампірш підіймається сходами в кімнату вище і стукає каблуками над вашою головою. Уявіть, який ефект буде в сценах, якщо в Village доведеться ховатися від когось в дусі Містера Ікс – безсмертного монстра з ремейка Resident Evil 2.

Отже, підбиваючи підсумки, можна констатувати наступне: якщо ви подивитеся демо на YouTube, ви мало що втратите – хіба що, не оціните графіку, як є. Та й для цього можна просто запустити одну з останніх частин RE на потужному ПК. Втім, однією деталлю демо все-таки виділяється – миттєвим завантаженням між меню і геймплеєм, що в найближчому часі, за запевненням розробників, має стати золотим стандартом нових ігрових консолей.

Кадр з Resident Evil: Village / Capcom

Resident Evil: Village (в просторіччі – Resident Evil 8) готується до виходу 7 травня на PC, PS4, PS5, Xbox One і Xbox Series X з безкоштовним апгрейдом між поколіннями. Події восьмої частини продовжують історію визнаної критиками Resident Evil 7 Biohazard. Нова сюжетна лінія починається з того, що Ітан Уінтерс і його дружина Міа мирно живуть на новому місці, Вільні від минулого. Вони роблять перші кроки в спільному житті, як раптом трапляється нова трагедія.

Пітер Фабіано, нинішній продюсер франшизи Resident Evil, пообіцяв що даній грі буде чим здивувати своїх шанувальників і не тільки – оскільки вона увібрала в себе всі кращі елементи попередніх частин, а атмосфера в ній буде більш напруженою ніж у всіх інших представниках серії.

Resident Evil: Village можна буде купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. В PS Store гра коштуватиме 1 999 гривень.

Resident Evil Village трейлер

Поспішимо нагадати всім шанувальникам серії Resident Evil, які з нетерпінням чекають восьму номерна частина, бути гранично уважними – в Мережі почали з'являтися серйозні спойлери по грі.

Якщо раніше ми писали тільки про спойлерні назви файлів з кат-сценами, то зараз з'явилися самі кат-сцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку та дизайни деяких босів.

Свого часу аналогічним чином у Мережу злили подробиці сюжету The Last of Us Part II за два місяці до офіційного релізу. Сюжет нібито злив хтось із сім'ї одного зі співробітників Naughty Dog.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты