Арестович сказал, будет ли Украина выходить из перемирия на Донбассе

Алексей Арестович / УНИАН

Спикер украинской делегации в ТКГ Алексей Арестович убежден, что в вопросе перемирия на Донбассе у официального Киева крайне неширокий коридор действий.

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську Олексій Арестович визнав, що українська сторона не може ініціювати фактичне скасування перемир'я у війні на Донбасі - оскільки за таким кроком Києва може статися безстороння реакція світової спільноти. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ми стріляємо. Ті, хто каже, що ми не стріляємо, бреше вам в очі, причому на вкрай чутливій темі - темі військових втрат. Така наша похоронна команда "проєвропейських патріотів" ‒ у будь-якому своєму виступі вони прагнуть пошарпати імена загиблих, зробити трошки політики на полеглих солдатах", - написав Арестович.

За його словами, навіть формальне збереження режиму припинення вогню на Донбасі допомагає офіційному Києву вирішити відразу три завдання ‒ уникнути великих втрат серед бійців ЗСУ і цивільних осіб, а також посилити підтримку України з боку міжнародних партнерів.

"Міжнародні відносини працюють так, подобається нам це чи ні, що вітають і допомагають тому, хто робить сильні кроки в бік примирення, санкції ж і погіршення відносин падають на голову того, хто працює на ескалацію, в чому РФ вже багато разів мала можливість переконатися, і найближчим часом зможе переконатися ще раз", ‒ заявив він.

Читати також"Дятли та помийні щури": Арестович, який називав Зеленського" ватником", образив його критиків

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты