Аваков раскрыл, кто был инициатором санкций против каналов Медведчука

Виктор Медведчук попал под санкции/ УНИАН

Решение применить санкции было принято, когда "спала розовая вуаль", а "пропаганда стала зашкаливать любые разумные пределы".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зізнався, що був одним з ідеологів застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ), що торкнулися кума президента РФ Віктора Медведчука та його оточення.

За словами Авакова, на засіданнях РНБО говорили про можливі обмежувальні заходи ще в кінці 2019 року, перед самітом "нормандської четвірки" в Парижі. Про це глава МВС розповів в інтерв'ю для YouTube-каналу В гостях у Гордона. Тоді публічно говорилося про те, що у Ради нацбезпеки є п'ять варіантів розвитку подій.

"Ви не знаєте деталі цих варіантів, але серед них були зокрема такі, екстремальні, а також спокійні, і серединка десь гібридна. Ось цим шляхом ми йшли", - поділився міністр.

Аваков уточнив, що він запропонував "не починати одразу з різкостей". Коли ж "трошки впала рожева вуаль, що з Путіним так не буває", коли "пропаганда на цих каналах (112 Україна, NewsOne, ZIK, - ред.) стала зашкалювати будь-які розумні межі", Аваков сказав: "Навіщо стільки обурюватися? Є законні інструменти захисту державності. Ними потрібно користуватися".

За словами міністра внутрішніх справ, президент Зеленський "взяв до уваги, розмірковував", паралельно готувалися відповідні матеріали, а пізніше ухвалив рішення.

Читати такожМедведчук гнівно відповів на санкції РНБО

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112 - про що повідомляв Главред:

Новости сейчасКонтакты