Баканов объяснил санкционный удар по каналам Козака

Иван Баканов / УНИАН

Против Украины ведется гибридная война, в том числе на информационном поле, заявил Иван Баканов.

Глава Служби безпеки України Іван Баканов прокоментував рішення Ради національної безпеки і оборони стосовно запровадження санкцій проти телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK.

Рішення РНБО щодо санкції проти трьох каналів є "послідовним кроком української влади в боротьбі з російською гібридною агресією”, цитує Баканова прес-служба СБУ.

"Проти України ведеться гібридна війна, в тому числі на інформаційному полі. Ми маємо системно їй протидіяти, щоб захистити інтереси держави. Запровадження санкцій - іще один важливий і послідовний крок для цього. Тому, враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною Радою України з питань телебачення і радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення ", - підкреслив Баканов.

Читати такожЗеленський назвав причину санкцій проти каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK

У свою чергу радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що телеканали пулу Віктора Медведчука, що потрапили під санкції РНБО, – "не журналістика, а чиста, незамутнена, злісна і добре упакована в блискучі PR-обгортки пропаганда".

Як підкреслив він у своєму Facebook, ці телеканали працюють на окупантів. Подоляк нагадав, що за президента Петра Порошенка "цей гігантський медійний міхур набух, набрався сил, запакувався під саме "нехочу" ресурсами і став супер пропагандистським майданчиком для цілого ряду політичних груп".

"Він (Медведчук, - ред.) цим цілком професійно користувався, все швидше занурюючи країну в депресію і полегшуючи завдання загарбникам...", - резюмував радник Єрмака.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты