Байден vs Трамп: эксперт рассказал, чья победа более выгодна Украине

При Байдене поддержка Украины будет более мощной / GettyImages

Старый друг лучше новых двух, считает Юрий Городниченко.

Результат виборів у США може суттєво вплинути на можливості України. Зокрема, у разі перемоги "демократа" Джозефа Байдена українська економіка має більше шансів вирости, ніж у разі перемоги нинішнього глави Білого дому, "республіканця" Дональда Трампа.

Такий прогноз зробив професор економіки Університету Каліфорнії Берклі Юрій Городниченко, передає Ліга.

"Трамп дуже суперечлива людина. З одного боку, він декларує дружбу з Путіним, з іншого – при Трампі Україна отримала "джавеліни". Я не бачу, за рахунок чого Україна може радикально посилити зростання при Трампі», - зазначив Городниченко.

Водночас Байден - людина, яка бувала в Україні.

"Це дуже важливо. Як то кажуть, старий друг кращий за нових двох. Я вважаю, що при ньому американська економіка має більше шансів на відновлення і розвиток, ніж при Трампі. А оскільки США - це локомотив світової економіки, то й Україні економічна стабільність США допоможе швидше відновитися", - додав експерт.

За його прогнозом, при Байдені підтримка України буде потужнішою.

"Раніше Україна отримувала $1 млрд під гарантії уряду США під смішні відсотки. Зараз цієї програми немає. Думаю, цю практику вдасться повернути", - вважає Городниченко.

Професор економіки також додав, що Україні потрібно виконати рекомендації МВФ і заручитися підтримкою фонду.

"Це критично важливо. Я думаю, що з МВФ за традицією все "доведуть до ручки", а за півгодини до ухвалення рішення виконають всі умови та підпишуть меморандуми», - резюмував він.

Читати такожСтало відомо, на що може розраховувати Україна у разі президентства Байдена

Вибори у США - останні новини:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты