Эксперт объяснил, почему Кремль отложил планы по вторжению в Украину

Прямое вторжение без причины – это слишком даже для РФ , считает Загородний/ Reuters

Россия надеялась на то, что в Украине увидят войска и начнется паника. Но не получилось. Россияне смекнули, что будет бойня.

У Росії поки що немає звичних передумов для того, щоби прямо вторгнутися в Україну. Однак інтереси Росії в Україні нікуди не зникли, а відведення російських військ від кордону не означає, що все закінчилося.

Таку думку Главреду озвучив політичний і економічний експерт Тарас Загородній і пояснив причини, чому в Кремлі поки що вирішили відступити.

"Пряме вторгнення без причини - це занадто навіть для Російської Федерації. Взяти до прикладу 2014 рік, коли Янукович перебуває в бігах і запрошує російську армію для так званого захисту (..) Те ж саме було і з Кримом, де був проведений псевдореферендум, і також було і в Сирії, де Росія воює не сама по собі, а на запрошення президента Асада. В Україні ж зараз немає юридичних рамок, які дозволили б їй показувати, в першу чергу, своїм європейським побратимам, що вони нібито там не воюють», - зазначив Загородній.

Ще одна причина зміни планів Росії полягає в тому, що ідея про війну з Україною не викликала захоплення у росіян.

"Це вони чітко відстежили по соціології та розуміли, що при перших же трунах з'являться ризики для Російської Федерації як для держави (...) Для захоплення і утримання такої території, як в Україні, за оцінками російських аналітиків, їм знадобиться контингент в 50 тисяч осіб, а втрати, щоби пробити коридор з Маріуполя до Криму, можуть бути не менше, ніж 10 тисяч осіб. І це неприйнятні втрати для РФ», - зазначив експерт.

Читати такожУ Держдепі зробили заяву про летальну зброю для УкраїниТакож зіграли свою роль і нові санкції США, а також той факт, що українці не злякалися.

"Росія сподівалася на те, що в Україні побачать війська і почнеться паніка. Але не вийшло. Росіяни також зметикували, що буде бійня (...) Але розслаблятися поки рано. Тому що війна на Донбасі нікуди не поділася», - резюмував експерт.

Відведення військ РФ від кордонів України - новини:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты