Эксперт объяснил, почему у Зеленского сделают номинальное снижение тарифов

Эксперт объяснил, почему у Зеленского сделают номинальное снижение тарифов / УНИАН

По мнению эксперта, цена на газ для населения стала самой высокой за всю историю Украины.

Анонсоване чиновниками офісу президента України Володимира Зеленського зниження тарифів вийде чисто декларативним. Про це розповів під час чату на Главреді експерт і голова житлового союзу України Олександр Скубченко.

"ОПУ урочисто повідомив, що з ініціативи президента тарифи на газ для населення знизять. Ось тільки чомусь не уточнив, що" знизять " з 6,2 до 6,9 гривні за кубометр. Зниження тарифів "по-зеленськи" це просто показуха. Шмигаль сказав, що ця ціна – на 1,5 гривні нижче, ніж була в 2018-2019 роках. Але це брехня. З урахуванням "зниженого" тарифу на доставку 2,15 гривні (а не 1,79 гривні, як бреше влада! 1,79 гривні + ПДВ. Тобто кінцева вартість газу для споживачів складе 9,1 гривні (6,99 + 2,15)", ‒ сказав він.

На його думку, після всіх підвищень і номінальних знижень вартість газу для населення виявилося найвищою за всю історію незалежної України.

"У 2018-2019 була 8,5 гривні, включаючи доставку. Абонплата за газ тільки з 1 січня 2020-го, вже при Зеленському, з'явилася. Тобто по Шмигалю, тепер, після "зниження", 9,1 – це на 1,5 грн нижче, ніж було в пік до Зеленського – 8,5 грн. Сьогодні, після "зниження", вартість газу для населення - найвища в історії країни", - підсумував Скубченко.

Читати такожПісля Лютневої показухи Зеленського тарифи злетять в 10 разів і вище - Олександр Скубченко

Тарифи на газ новини

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты