Эксперт спрогнозировал, что США потребуют от Украины взамен на "плюшки"

Илия Куса рассказал, какую поддержку Киев может получить от Штатов/ Фото Reuters

Вашингтон будет продолжать поддерживать Киев, поскольку Украину можно использовать для сдерживания России.

Україна - прифронтова периферійна країна, яка перебуває на вістрі стримування політичних амбіцій Російської Федерації в Центрально-Східній Європі. Тому США продовжуватимуть підтримувати нашу країну. Однак наскільки далеко Вашингтон зайде в своїй допомозі Києву, залежатиме від самої України й тих людей, які ухвалюють рішення.

Таку думку озвучив у коментарі Главреду експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

Він спрогнозував, яку підтримку Київ може отримати від Штатів. За його словами, США напевно збільшать фінансову допомогу з питань безпеки. Також, найімовірніше, збільшаться поставки нелетального і летального озброєння в Україну. Крім того, Україна може очікувати активізації ролі Вашингтона в переговорному процесі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Однак поки незрозуміло, в якому саме форматі, а також яку мету буде переслідувати Україна, якщо стане затягувати Штати в нормандський або який-небудь інший формат», - зазначив Куса.

Натомість США схилятимуть українську владу до проведення реформ.

«В першу чергу, від нас вимагатимуть реформування судових органів, продовження децентралізації, а також ефективної боротьби з олігархатом, принаймні, з тим, до якого у США є претензії», - спрогнозував експерт.

За словами Куси, Вашингтону хотілося б бачити Україну ідеологічно близькою, сильною ринковою країною, яку можна використовувати для стримування Росії.

Читати такожThe Washington Post пояснила, чому Байден досі не подзвонив Зеленському

Відносини України та США - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты