Глава МИД рассказал, когда и как откроют границы Украины после карантина

Керівник МЗС України Дмитро Кулєба / УНІАН

Руководитель МИД Украины Дмитрий Кулеба рассказал, при каких условиях начнут открываться границы страны после коронавирусного карантина

Попри ослаблення коронавірусного карантину, яке триває вже другий тиждень, влада України на цю мить не має наміру повністю відкривати кордони. Офіційний Київ має намір співвідносити свої дії з країнами Європи ‒ а вони точно не відкриються раніше 15 червня 2020 року.

З такою заявою в інтерв'ю виступив керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулєба, повідомляє портал РБК-Україна. За словами чиновника, Кабмін налаштований вкрай ліберально. У випадку відкриття кордонів Київ буде дивитися, як відкриваються інші країни і яка ситуація в реальності відбувається з китайським коронавірусом Covid-19 в Україні.

«Ніхто українців тримати під замком не збирається, і ідей таких немає», — підсумував він.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулєба заявляв, що влада України має намір відновити в літній період-2020 після коронавірусного карантину виключно внутрішні авіаперельоти, а відновлення повноцінних міжнародних, по всій ймовірності, українцям не варто очікувати.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты