В Минсоцполитики рассказали, кому положена 100-процентная доплата на карантине

Каким украинцам положена 100-процентная доплата на время карантина / УНИАН

По словам сотрудников профильного ведомства, есть несколько категорий украинцев, которые имеют право на стопроцентную доплату во время карантина (и месяц после него).

Відразу після того, як Кабінет міністрів вирішив виплачувати трьохсотвідсоткові надбавки медичним працівникам, які працюють з зараженими китайським коронавірусом Covid-19 людьми, у Мінсоцполітики затвердили список соціальних працівників, які мають право отримати стовідсоткову доплату на час дії карантину (і протягом місяця після його скасовування).

Відповідне повідомлення опублікували співробітники прес-служби відомства. Згідно тексту, право на доплату в розмірі до ста відсотків заробітної плати мають:

  1. Педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи;
  2. Фахівець із соціальної допомоги
  3. Соціальний співробітник;
  4. Соціальний працівник;
  5. Фахівець з фізичної реабілітації;
  6. Практичний психолог / психолог.

"Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником установи або закладу сфери соціального захисту. Зазначена доплата здійснюється коштом та в межах видатків місцевих бюджетів, які передбачені за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів", — розповіли в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше керівник Мінсоцполітики Марина Лазебна заявила про те, що в Україні давно назріло введення накопичувальної пенсійної системи, яку потрібно реалізовувати коштом і працівника, і роботодавця.

Новости сейчасКонтакты