Кравчук прокомментировал шумиху вокруг опроса Зеленского

Леонид Кравчук / УНИАН

Руководитель украинской делегации в ТКГ высказался насчет резонанса вокруг объявленного президентом опроса 25 октября.

Питанням з приводу вільної економічної зони (СЕЗ) на Донбасі для Всеукраїнського опитування 25 жовтня президент Зеленський бажає не просто домогтися встановлення миру в цьому регіоні, а й знайти шляхи розвитку ситуації після закінчення військових дій.

Про це повідомляє портал ТСН з посиланням на коментар президента України в 1991-1994 роках і керівника української делегації в ТКГ на переговорах у Мінську Леоніда Кравчука.

Він розповів, що раніше в Донецькій області вже впроваджувався пілотний проект по СЕЗ, але тоді починання було визнано невдалим.

Говорячи про військовий конфлікт на Донбасі Кравчук зізнався, що навіть приблизно не уявляє, яка кількість грошей і часу потрібно, щоб зруйнований регіон по-справжньому відновити та зробити повністю придатним для життя людей.

"Я підтримую саму ідеологію СЕЗ, як і взагалі підтримую те, що Зеленський хоче знати думку людей. Я вважаю, що президент має право знати думку людей з важливих питань політичного, економічного, соціального життя України", - заявив Кравчук.

Керівник української делегації в ТКГ уточнив, що раз опитування не несе юридичних наслідків, то воно не обов'язкове до виконання владою. А як його результати використовуватиме чи не використовуватиме офіційний Київ - це вже питання до чиновників.

Читати такожКравчук зізнався, кого бачить у ТКГ на місці Фокіна

Опитування Зеленського 25 жовтня - що було раніше:

Пізніше Зеленський розкрив два питання:

  1. "Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?";
  2. "Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони".

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты