КС вынес “приговор” земельной реформе: опубликован документ

Конституционный суд определился по поводу земельной реформы / Униан

Конституционный суд принял за основу проект решения, рассказал Сергей Сас.

Конституційний Суд України 2 листопада розглянув на закритому засіданні питання конституційності земельної реформи.

КС прийняв за основу проект рішення з цього питання, повідомив автор проекту рішення, суддя КСУ Сергій Сас виданню zn.ua.

У проекті рішення йдеться: "Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси в межах її території, природні ресурси виключної (морської) економічної зони і континентального шельфу були визнані об'єктами права власності і основним національним багатством українського народу як носія суверенітету і єдиного джерела влади".

Суб'єктами права власності на землю, згідно з проектом рішення КС, не можуть бути іноземці, особи без громадянства та міжнародні організації.

КС вважає, що право власності українців на землю є абсолютним, незмінним, і тому не може бути обмежене будь-якими законами України, діями органів державної влади або органів місцевого самоврядування.

Читати такожКінець земельної реформи: Милованов зробив несподіваний прогнозУ проекті рішення зазначено, що згідно з Конституцією, держава зобов'язана забезпечити кожному громадянину України можливість використання землі на праві власності на засадах соціальної справедливості, верховенства права, захисту прав власності та господарювання, рівності суб'єктів права власності перед законом.

Автор проекту, суддя Сас, вважає, що саме документ його авторства, а не скасування електронного декларування, - справжня причина конституційної кризи.

Про протести під будівлею КС він написав:"Пікетувальники з шашками і фаєрами 3 години відпрацьовували під стінами суду свій заслужений заробіток в 100 грн за годину (прошу вибачення перед тими, хто прийшов на мітинг з волі серця)".

р

zn.ua

Як в Україні відкривали ринок землі:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты