Медведчук открестился от попавшей под санкции "нефтяной трубы"

Виктор Медведчук / УНИАН

Виктор Медведчук прокомментировал информацию о владельцах ПрикарпатЗападтранса.

Народний депутат від Опозиційної платформи - За життя Віктор Медведчук прокоментував інформацію про те, що він є власником нафтопродуктопроводу Самара – Західний напрямок.

У коментарі ВВС Україна він підкреслив, що не має ніякого відношення до нафтопродуктопроводу, який потрапив під санкції РНБО, схвалені президентом Володимиром Зеленським.

"(До цього нафтопродуктопроводу, – ред.) ніколи не мали відношення ні я, ні члени моєї сім'ї. Медведчук ніколи не мав відношення до цієї труби... ніколи взагалі, навіть до 1991 року", - зазначив нардеп від ОПЗЖ.

За його словами, кілька років тому він оскаржив у суді поширення інформації про свою причетність до цього нафтопродуктопроводу.

Водночас Медведчук уточнив, що якби нафтопродуктопровід був загальносоюзною власністю, то мав би після розпаду СРСР перейти у власність України. Однак, за його словами, це була власність РРФСР, тому після розпаду СРСР право власності на трубопровід могло б перейти до Російської Федерації.

Читати такожСтало відомо, куди напередодні санкцій РНБО перегнали "літаки Медведчука"

Що відомо про нафтопродуктопровід Самара - Західний напрямок:

Україна отримує по нафтопродуктопроводу дизельне паливо з Росії та Білорусі, в тому числі для транзиту в Європу. Українську ділянку нафтопроводу експлуатує компанія ПрикарпатЗахідтранс. Як повідомляє DW, її власниками виступають Білоруський підприємець Микола Воробей і громадянин Німеччини Анатолій Шефер. Шефера пов'язують з оточенням Віктора Медведчука.

Читати такожНафтопродуктопровід, що потрапив під санкції, на Житомирщині продовжує роботу - ЗМІ

Санкції України:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты