На грани катастрофы: оккупанты поведали, как будут спасать Крым от засухи

Оккупанты Крыма признались, как намерены решить вопрос с водой / Фото: Крым.Реалии

На данный момент вводить графики отключения воды в Симферополе не планируют.

Окупанти Криму визнали, що Сімферополь знаходиться на межі катастрофи і відчуває гострий дефіцит води. При цьому поки що не планується вводити графіки відключення водопостачання.

Про це повідомив голова так званого "уряду" Юрій Гоцанюк, повідомляють Крим.Реалії в суботу, 6 червня.

Також стало відомо, що чиновник здійснив виїзну перевірку ходу будівництва водоводу від Іванівського водозабору до водоочисних споруд Міжгірського гідровузла.

"Сьогодні немає ніяких підстав говорити про можливе введення обмежень подачі води в Сімферополі. Дійсно, кримська столиця відчуває певний дефіцит, оскільки вода до столиці надходить з Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ, які живляться на сьогодні в основному шляхом опадів. Їхня кількість останнім часом невелика, але зазначені роботи дозволять цілодобово і безперебійно подавати воду жителям Сімферополя", – запевнив Гоцанюк.

Читати такожВлітку Крим без України пропаде - російські вчені

Він розповів, що проблему з водопостачанням спробують вирішити за допомогою будівництва нових водогонів.

"Будівництво Іванівського водозабору дасть приблизно 20 тисяч куб. метрів на добу, а подача води з Вілінського водозабору на Міжгірський гідровузол Севастопольським водоводом забезпечить ще приблизно 25 тисяч куб. метрів води на добу. Тим самим ми додатково забезпечимо Сімферополь якісною питною водою в щонайближчий час", – сказав Гоцанюк.

Засуха в Криму

Як раніше писав Главред, в Криму зафіксована найсильніша посуха за останні 150 років, яка спровокувала на півострові справжнє стихійне лихо. Аномалія призвела до того, що повністю пересохли верхів'я Білогірського водосховища.

Нагадаємо, спікер "парламенту" анексованого Росією Криму Володимир Константінов скептично оцінив ідею відновлення постачання води з України.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты