От корветов до истребителей: военный эксперт рассказал, как США вооружат Украину

Истребитель F-16 / rp.pl

США начали комплексный план по отражению российской агрессии, подчеркнул Олег Жданов

Україна має реальні шанси отримати від США озброєння, починаючи зі стрілецької і закінчуючи кораблями і літаками, заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, йдеться про передачу Україні фрегатів США класу URO.

За його словами, в даний час аналогів таких фрегатів у складі Чорноморського флоту Росії фактично немає.

"Також ми можемо отримати бойові літаки F-16, F-18, які пропонувалися Канадою ще 2016 року, і на сьогодні вони можуть бути запропоновані США. Або Ізраїль, країна не є членом НАТО, але розглядає можливість модернізації існуючих у нас радянських літаків до необхідного технологічного рівня на сьогоднішній день. Тобто ми можемо отримати будь-яку зброю", - сказав він.

Він звернув увагу на те, що нова адміністрація в США розпочала комплексний план з відбиття російської агресії, який включає в себе закриття проросійських каналів.

"США висловлюють підтримку Україні та говорять про те, що готові увійти до Нормандського формату і, можливо, перенести перемовини до Варшави, де їм більше подобається. Вже сьогодні іде розмова про те, що НАТО в тому числі може надати нам летальну зброю. Для Росії це суттєві критичні показники, тому що посилена Україна для Росії – це неможливість досягти політичних цілей, які вони ставлять перед собою", — додав Жданов.

Загострення ситуації на Донбасі:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты