Перемирие на Донбассе сорвано: в штабе ООС сделали заявление

Российские военные и боевики "ЛДНР" не стремятся к миру - штаб ООС / УНИАН

Режим прекращения огня был нарушен на 42-й день перемирия.

Російсько-терористичні війська "ЛДНР" в неділю, 6 вересня, порушили режим припинення вогню на 42 день перемир'я. Незаконні збройні формування РФ фактично зірвали домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Про це заявили у штабі Операції об'єднаних сил в соціальній мережі Facebook.

Повідомляється, що ворожа сторона відкрила вогонь по українських позиціях з автоматичного станкового гранатомета. При цьому бойовики випустили три черги ВОГ-17 по підрозділам України у Красногорівці. Перемир'я в зоні конфлікту Росії та України завершилося на 42-й день.

"В результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який ліквідував наслідки пожежі на позиції. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу", - інформують у штабі ООС. Читати такожУ Кравчука розповіли, що буде після заяви на адресу армії України

Відзначається, що така поведінка противника свідчить про відсутність намірів з боку російських військових дотримуватися домовленостей, затверджених в рамках засідання ТКГ 22 липня 2020 року. Не прагне дотримуватися перемир'я і "так зване керівництво ОРДЛО".

Втім, українські військові стверджують, що бойовикам буде дано ще один шанс на виконання домовленостей. Однак вже під час наступного обстрілу сили ООС дадуть відсіч.

"В іншому випадку, під час наступного обстрілу українських позицій Об'єднані сили нададуть адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів", - підкреслили у штабі.

Читати такожПогроза Пушиліна атакувати ВСУ: стало відомо про реакцію Зеленського

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты