Отмена пробного ВНО: в Минобразования признались, вернут ли деньги

За пробное ВНО решили отдать деньги / @zno.ukr.center

Минобразование готовит порядок возврата денежных средств участникам пробного ВНО из-за изменения формата его проведения.

Пробне ЗНО-2020 у Міністерстві освіти вирішили скасувати, а тим, хто вже встиг зареєструватися на тестування пообіцяли повернути гроші. Таке рішення було ухвалене через неможливістьі його проведення в закладах освіти.

Пробне ЗНО мало відбутися 15 і 17 червня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, таке доручення уряду дав президент Володимир Зеленський.

Відзначається, що Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення.

Читати такожЗНО-2020: змінено пакет потрібних випускникам документів

Докладна інформація про повернення коштів буде розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти, після офіційного погодження.

У Міносвіти нагадали, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною і платною послугою для учасників. Вартість одного тестування становить від 138 до 150 грн, залежно від регіону.

Цього року зареєстровані учасники зможуть скласти пробне тестування не закладах, а вдома в режимі онлайн.

Як повідомлялося раніше, 12 червня Кабінет міністрів у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації скасував рішення про проведення в закладах освіти пробного ЗНО, яке було заплановано на 15 і 17 червня

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты