Россия сделала новый шаг к признанию "ДНР" и "ЛНР": Путин внес изменения в указ

Указном Путина Россия придала самостоятельный статус "документам", выданным в ОРДЛО / Reuters

"Документы" ОРДЛО признаются в РФ независимо от того, какое гражданство у их владельца.

Президент Росії Володимир Путін вніс зміни до свого указу від 2017 року, на підставі якого особи з "паспортами" "ДНР" і "ЛНР" більше не зобов'язані на території РФ пред'являти документи, що підтверджують їх громадянство України, статус особи без громадянства або громадянство іншої держави.

Оновлений указ російського президента Володимира Путіна з відповідними поправками опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ в середу, 4 листопада, повідомляє портал Новини Донбасу.

Зокрема, Путін змінив президентський указ від 2017 року, на базі якого так звані "документи" з ОРДЛО вже визнавалися у Росії. З документа було виключено формулювання "громадянами України та особам без громадянства, які постійно проживають".

Які "документи" окремих районів Донбасу визнаються у Росії

У зв'язку з формулюванням від 2017 року жителі ОРДЛО з "паспортами" "ДНР" і "ЛНР" на додаток до даних "документів" повинні були пред'являти російським органам влади документ, що підтверджує громадянство України або наявність статусу особи без громадянства.

Після змін до указу Путіна "документи" "ДНР" і "ЛНР " визнаються у Росії незалежно від того, яке громадянство є у їх власників.

У "ДНР" вже заявили, що поправки пов'язані з тим, що у ОРДЛО паспорти отримали вже близько 350 тисяч осіб. На базі таких змін у Росії будуть визнаватися документи "ЛДНР", видані російським громадянам.Читати такожРезніков розповів про долю жителів Донбасу з російськими паспортами

Російські паспорти у ОРДЛО

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты