Россия приблизила Украину к прямым переговорам с ОРДЛО - Марчук

Евгений Марчук заявил, что Россия приблизила Украину к переговорам с ОРДЛО / УНИАН

Россия все эти годы пытается доказать, что к войне на Донбассе непричастна.

Росії вдалося наблизити Україну до того, щоб ми виходили на прямі переговори з ОРДЛО, заявив перший очільник СБУ, екссекретар РНБО, колишній прем'єр-міністр і міністр оборони Євген Марчук, який брав участь у ТКГ у 2015-2019 роках.

Про це Марчук розповів в інтерв'ю Фактам.

Таку думку Марчук висловив, коментуючи ситуацію на Донбасі під Горлівкою.

"Перш ніж прокоментувати цей епізод, скажу, що ми маємо справу з диявольськи сильною, цинічною і дуже досвідченою російською машиною, яка добре забезпечена технічно і розвідувально. На мою думку, їй якоюсь мірою вдалося на даному етапі наблизити Україну до того, щоб ми виходили на прямі переговори з ОРДЛО», - зазначив Марчук.

За його словами, Росія в цьому зацікавлена.

"Вона (Росія – ред.) всі ці роки намагається довести, що до війни на Донбасі непричетна. Чому Пушилін почав так поводитися? Напевно, йому веліли: "Поводься як воєначальник і став ультиматуми, щоб Україна почала реагувати саме на твої рішення". Адже до цього він ніколи не заявляв, що дасть команду обстріляти позиції ЗСУ», - сказав політик.

Також він звернув увагу на те, що спільне інспектування з бойовиками - це "ненормально".

«Ненормально. Не можу це зрозуміти. Ми ж даємо привід, щоб тепер Путін говорив Макрону або Меркель: «Ось бачите, вони почали домовлятися, вони зустрічаються. Це громадянський конфлікт, про що я давно говорю», - особливо зазначив Марчук.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты